Reflectie op twee social nudging trajecten

Sprekers: Rob Ramackers, Jan van de Graaf en Mats Postema (Gemeente 's Hertogenbosch,Waterschap de Dommel en Pennock en Postema)

Tijdens deze sessie delen twee gemeentes hun ervaringen met de toepassing van social nudging. Wat heeft het opgeleverd en wat zijn discussiepunten?

De casussen die aanbod komen zijn:

1. Hoe verhogen we de tevredenheid van het hondenpoepbeleid in Maaspoort (’s-Hertogenbosch)?

2. Hoe verminderen we Blauwalg in stadswater?

Over de sprekers

Rob Ramackers is Wijkteamleider bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Op een nuchtere en praktische manier bouwt Rob een brug tussen de burger op straat en de ambtenaren in het gemeentehuis.

 

 

 

 

 

Jan van de Graaf is Adviseur Waterkwaliteit bij Waterschap de Dommel en externe partijen binnen hun beheergebied. Het zwaartepunt van zijn werkzaamheden ligt op water kwaliteit in het stedelijk gebied. Jan gelooft in het verbeteren van de waterkwaliteit met een combinatie van het toepassen van gedragskennis en technische oplossingen

 

 

Mats Postema is gedragswetenschapper bij Pennock & Postema. Hij zet social nudging in om organisaties te helpen met een balans tussen korte termijn gemakkelijk gedrag en lange termijn verstandig gedrag uit te lokken.

 

 

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen