Spreker: Lisanne van Geffen, onderzoeker aan Wageningen University & Research
Waarom verspillen we voedsel in ons huishouden? Het is niet goed voor onze portemonnee, het milieu, of de verdeling van voedsel over de aarde. Dus waarom doen we het? Zijn er wellicht redenen waarom voedselverspilling toch meer in ons voordeel is dan we denken? En hoe kunnen we voedselverspilling verminderen? Onderzoeker Lisanne van Geffen gaat in op deze vragen tijdens de BIN NL lunchlezing, dit keer georganiseerd door het Behavioural Insights Team van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (BIT EZK/LNV).
Met een mix van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken, die in vier Europese landen hebben gedraaid (binnen het Horizon-2020 project REFRESH), onderzocht Lisanne van Geffen welke factoren van belang zijn om voedselverspilling terug te dringen.
In haar meest recente studie heeft ze deze inzichten gebruikt om een interventie te testen, die daadwerkelijk op een effectieve manier voedselverspilling verminderde. In de BIN NL lunchlezing vertelt ze over haar bevindingen en gaat ze graag in gesprek over de praktische implicaties van deze resultaten voor het ontwerpen van effectieve gedragsinterventies.
Inloop met lunch
De inloop met lunch is van 12 uur tot half 1. Van half 1 tot 2 uur is de lunchlezing.
Over Lisanne van Geffen
Lisanne van Geffen doet promotieonderzoek naar voedselverspilling in huishoudens aan Wageningen University & research.